Wie we zijn

Bij Goat Improvement Company geloven we echt in de kracht van samenwerking!

Ontstaan in 2016

Passie voor fokkerij, onderzoek en de beste partner in fokkerij willen zijn voor iedere geitenhouder ter wereld – dat is de basis van het ontstaan van Goat Improvement Company. Dirk-Jan van Horssen en Jehan Ettema hebben Goat Improvement Company bedacht in 2016 en in 2020 daadwerkelijk opgericht.

Dirk-Jan van Horssen behaalde in 2017 zijn diploma Veehouderij aan HAS Hogeschool. Hij ronde deze opleiding verkort af en studeerde af via het traject ‘Topklas Ondernemen’. Na het afronden van zijn studie heeft hij gewerkt als manager voor meerdere KI stations in Noord Nederland, van een wereldwijde speler in de varkensgenetica. Daarnaast heeft hij brede ervaring opgedaan op het gebied van vruchtbaarheid, spermaverwerking en fokkerij.

Jehan Ettema behaalde in 2005 zijn Masters in Zootechniek aan de Universiteit van Wageningen en promoveerde in 2009, aan de Universiteit van Kopenhagen in diergezondheid en economie. In 2010 nam hij het initiatief voor de oprichting van SimHerd, in dit bedrijf is hij partner en heeft hij de dagelijkse leiding. Jehan heeft daarmee grote kennis en ervaring op het gebied van onderzoek en bedrijfsoptimalisatie.

Wij staan voor de kwaliteit van onze producten en service en geloven dat we een belangrijke rol kunnen spelen in het ondersteunen van onze klanten om een winstgevend bedrijfsresultaat te realiseren.

Echte boerenkennis combineren met data analyse  

Nederland is toonaangevend in de internationale melkgeitenhouderij. Onze Nederlandse roots geven ons een innovatief karakter mee. Dit gebruiken wij om fokdoelen van wereldklasse na te streven, die de melkgeiten fokkerij wereldwijd naar een hoger niveau kunnen brengen.

De kern van ons team zijn onze topfokkers. Deze topfokkers leveren niet alleen genetica voor onze klanten, maar zijn ook een belangrijk klankbord voor onze fokkerij. In de foktechnische commissie van Goat Improvement Company delen zij hun praktijkervaringen en geven advies voor de fokkerijstrategie van Goat Improvement Company. Onze topfokkers zullen ook de belangrijke data gaan leveren voor het fokprogramma.

goat-improvement-company-grasshill-
"GB Boele" de #1 Index bok 2020 in Nederland gefokt door Harm en Ankie van der Veen.
"Elske 29 vd Geitebre" AV 87. 305 dagen 2018 kg melk met 4,43% vet en 3,72% eiwit # 2 beste geit op de productie-indexen van 2020 in Nederland. Gefokt door Harm en Ankie van der Veen.