Nick en Daisy Verstraelen

Geiten die op een groot bedrijf met weinig arbeid een hoge levensproductie realiseren

In het dorpje Merksplas, wat ligt in de provincie Antwerpen, wonen Nick en Daisy Verstraelen, sinds 2015, samen met hun twee kinderen Vince en Yara, op een prachtig bedrijf. Momenteel worden er 2000 geiten gemolken in een serrestal. Dat de geiten op dit grote bedrijf met weinig arbeid en aandacht eenvoudig zijn te managen onderstreept de kwaliteit van de dieren. Geiten met functionele uiers en sterke benen die in een grote groep in staat zijn een hoge levensproductie te realiseren.

Binnen het fokprogramma van Goat Improvement Company fokken we melkgeiten die onder verschillende omstandigheden optimaal kunnen produceren. Het testen van GIC genetica op het bedrijf van Nick en Daisy is daarom ontzettend waardevol voor het fokprogramma. Daarnaast is de kwaliteit van dieren van Nick en Daisy zelf een absolute aanwinst binnen het genetica aanbod van Goat Improvement Company.

Het TMR rantsoen op dit bedrijf bestaat hoofdzakelijk uit ruwvoer van eigen land aangevuld met verschillende losse grondstoffen. Binnen de fokkerijstrategie word daarom ook sterk geselecteerd op geiten die veel ruwvoer kunnen verwerken.

Daisy Verstraelen over haar fokkerijstrategie:

“Geiten moeten niet alleen veel ruwvoer efficiënt kunnen omzetten in melk, maar ze moeten het ook echt zelf willen doen. Hierdoor kunnen onze geiten met weinig aandacht een hoge levensproductie realiseren.”