Martin en Jan Walhout

Een hoge melkgift, gehaltes en levensduur daar selecteren wij op

In het Zeelandse vissersplaatsje Arnemuiden ligt het bedrijf van de broers Martin en Jan Walhout. Op het bedrijf worden momenteel 500 geiten gemolken. Het contact met de consument is ontzettend leuk aldus Martin. De geitenmelk gaat naar ‘De Jong cheese’ in Alphen.

De passie van de broers ligt echt bij de fokkerij. Altijd zijn ze op zoek naar de juiste genetica om hun eigen veestapel mee te verbeteren. Hoge gehaltes van met name eiwit vinden de broers erg belangrijk. Daarnaast is het fokdoel met name gericht op een hoge melkgift, levensduur en geiten die over veel inhoud en vreet vermogen beschikken. Dit fokdoel past uitstekend bij Goat Improvement Company en maakt de genetica van de broers Walhout een absolute aanwinst binnen het genetica aanbod. 

Wat verder opvalt bij de broers Walhout is dat ze binnen hun fokkerij erg selecteren op sterke geiten families. Als een geit het zelf heel goed doet, maar de lijn erachter heeft weinig goede dieren gegeven, dan selecteren wij zo’n geit niet voor de fokkerij, aldus Martin. Het totaalplaatje daar draait het om bij onze fokkerij, haar eigen prestaties moeten goed zijn maar ook die van haar familie

Martin Walhout over zijn fokkerij strategie:
“Wij zijn altijd opzoek naar de juiste genetica om onze geiten te verbeteren. Daarbij selecteren we ook sterk op de juiste geitenfamilie. Het totaalplaatje daar draait het om binnen onze fokkerij”