Grasshill Champ’s Diana

goat-improvement-company-grasshill-
Grasshill Champ's Diana

Het is de afgelopen dagen koud geweest en er is veel sneeuw gevallen in Nederland. Onderstaand een geit waar wij het echt warm van krijgen bij GIC “Grasshill Champ’s Diana”. Een van de hoogste Saanen-productie-geiten van Grasshill Farm met een van de hoogste 305-dagenproducties ter wereld. Grasshill Champ’s Diana produceerde 3688 kg (12,1 kg / dag) (8131 lb) op een leeftijd van 4 jaar en 9 maanden in 305 dagen en is ingeschreven met 88 punten. Haar levensproductie tot nu toe is 18.030 kg (39.749 lb).

goat-improvement-company-grasshill-honour-champ
Grasshill Honour's Champ EX

Diana is een dochter van “Grasshill Honour’s Champ” EX een bok met een grote invloed op de Canadese melkgeiten fokkerij. De volle zus van Champ “Grasshill Chelsea” EX heeft vier keer op rij een 305 dagen productie gehaald van meer dan 2.600 kg! Kenmerkend voor de dochters van Champ zijn de hoge productie, de lange levensduur en het goede functionele exterieur, met name op het gebied van inhoud, sterke benen en goed aangehechte uiers. Op dit moment hebben 13 Champ-dochters een levensproductie van meer dan 10.000 kg (Diana is de hoogste dochter met 18.030 kg gevolgd door ‘Sheena’ met 17.060 kg). Champ is de kleinzoon van de voormalige ‘Canadees kampioene’ “Hy-Crest Juno’s Jaklyn EX”. Deze geit won de Canadese topshowprijs en was op veel Canadese shows geselecteerd als overall ‘Dag kampioen’ en ‘kampioen Beste Uier’ (zelfs terwijl ze werd geshowd als een
‘oud melkte geit’).

goat-improvement-company-grasshill-
Hy-Crest Juno’s Jaklyn EX

Bij Goat Improvement Company gaan we een kleinzoon van Diana “Grasshill Sentinal Designator” inzetten in het fokprogramma. Deze Designator is momenteel de #1 indexbok in Canada in de categorie voor de gecombineerde index (een ranglijst die niet alleen is gebaseerd op kg melk, vet en eiwit, maar ook op exterieur). Hij is ook de #2 indexbok in Canada in de categorie voor productie. De moeder van Designator “Grasshill Buckaroo Deanna” is ingeschreven met 88 punten en behaalde in haar tweede lactatie een 305 dagen productie van 1320 kg met 5,0% vet en 3,5% eiwit (tussen haar 1e en 2e lactatie is ze doorgemolken en heeft 0 dagen drooggestaan).

De halfzusjes “Grasshill Sunrise Dolly” en “Grasshill Daisy Mae” hebben ook de frame- en productiecapaciteit van hun moeder Diana geërfd en produceerden in 305 dagen 2040 en 2280 kg in hun laatst afgesloten lijst.

goat-improvement-company-grasshill-
“Grasshill Jewel” en “Grasshill Diamond"

Twee halfzusjes van Diana (allebei ook dochters van Champ).