Anco Buima

Een van de top productie bedrijven in de Benelux met 1562 kg meetmelk per jaar !

De productieresultaten van de melkgeiten van de familie Bouma zijn indrukwekkend. Het afgelopen jaar lag de productie in 305 dagen gemiddeld op 1479 kg melk met 4,36% vet en 3,60% eiwit. Dit resulteert in 1562 kg meetmelk. De familie Bouma levert nu met 700 melkgeiten ruim een miljoen liter melk af. De genetica van de familie Bouma is dan ook een ongelofelijke aanwinst in het genetica aanbod van Goat Improvement Company.

De familie Bouma bestaat uit Anco, Germiena en zoon Hidde. Het is een typisch familiebedrijf dat ontzettend gedreven is om geiten te fokken met een hoge levensproductie en een sterk exterieur. In de fokkerij maakt de familie gebruik van het triple aAa systeem via Jurjen Groenveld.  Dit heeft erin geresulteerd dat op het bedrijf geiten lopen die flink ontwikkeld zijn en een enorme inhoud hebben.

Het rantsoen bestaat uit ruwvoer aan het voerhek, aangevuld met krachtvoer welke de geiten zelf kunnen ophalen in de individuele krachtvoerboxen. Dit systeem zorgt voor veel rust in de stal en zorgt mede voor de indrukwekkende melkproductie van 1562 kg meetmelk per jaar.

Anco Bouma over zijn fokkerijprestaties:

Brede geiten die een hoge voeropname kunnen realiseren en gemakkelijk jaren lang een hoge melkproductie kunnen vasthouden, dat is ons streven in fokkerij.